Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

DEPPY BOOP JEWELS


Όταν γνώρισα την  Δέσποινα  ήταν πάνω από ένα καλλιτεχνικό πάγκο που λεγότανε Deppy Boop και ήταν πριν από 3 χρόνια μέσω κοινών δημιουργών και Blogger.  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από όπου ξεκινάνε όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Έτσι και εκείνη, είχε το μεράκι για τις δημιουργίες, έκανε σεμινάρια, απόπειρες μέχρι να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, και στον πάγκο της είχε πολλά και διαφορετικά σχέδια

Η έκπληξη ήρθε όταν έμαθα πως είναι συνάδελφος μιας και έχει  τελειώσει τη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ και αφού ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές και έχοντας δουλέψει κάποια χρόνια στο αντικείμενο αυτό, αποφάσισε να ασχοληθεί "επισήμως" με το πολύχρονο χόμπυ της. Κατασκεύαζε κοσμήματα για την ίδια από διάφορα υλικά ως αυτοδίδακτη, αλλά οι τεχνικές που διδάχθηκε παίρνοντας μαθήματα κοσμήματος και αργυροχρυσοχοοιας ήταν πολύ σημαντικές για την εξέλιξή της.

Οι δημιουργίες της είναι ως επί το πλείστον φτιαγμένες στο χέρι, όπως είναι τα κοσμήματα από μέταλλο ή τα πλεχτά κοσμήματα φτιαγμένα με βελονάκι, αυτό και αν δεν ήταν έκπληξη για μένα, νέα κοπέλα να θέλει να πλέκει, αλλά εκτιμά εξίσου κομμάτια που προέρχονται από συνθέσεις έτοιμων στοιχείων.. «Αλλωστε η έννοια του χειροποίητου έχει κατά τη γνώμη μου παρεξηγηθεί πολύ σήμερα και θα πρέπει να ορισθεί από την αρχή» λέει η ίδια και μας δείχνει την συλλογή της.

Απολαμβάνει περισσότερο την ηρεμία που σου προσφέρει η δημιουργία και την αναζητά μέσα στο εργαστήρι της και μέσα στις χάντρες της. Πραγματικά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο γρήγορα μπορεί να κάνει κάτι που θα της ζητηθεί και πόσο το χαίρεται.

 Έχει αδυναμία  στα μέταλλα, όπου από ένα φύλλο μετάλλου μπορεί να γεννηθούν ζωντανά σχέδια κοσμημάτων. Και πραγματικά τα σχέδια της σε μέταλλο είναι πολύ καλά, και το σήμα κατατεθέν της για να την βρίσκω.

Το όνειρο  του εργαστηρίου της  έγινε πραγματικότητα. και τώρα το σχέδιο για το μέλλον είναι η εξέλιξή του. ένας χώρος φωτεινός, με ποικιλία σχεδίων για όλα τα γούστα, και δυνατότητα να φτιαχτεί κάτι όπως το θέλετε.

 τις δημιουργίες της μπορείτε να τις δείτε στο προφίλ της  στο fb deppyboop.jewels αλλά μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί της και να  επισκεφτείτε και το εργαστήρι της BoopArt στην κάτω τούμπα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχεδιάζω πάνω στο χαρτί και σου μιλάει... εσύ τι θα του πεις;