Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

VERI- ΤΕΧΝΗΜΑΤΑ


 
 
Η Βερινία Μάνθου είναι ένα κορίτσι, που  γεννήθηκε στην Αθήνα και από πολύ μικρή ηλικία, την τράβηξε η ζωγραφική και ο χορός. Άλλωστε για να κάνεις αυτές τις τέχνες, πρέπει να έχεις το μικρόβιο της δημιουργίας, και αυτό είναι κάτι περισσεύει στην ίδια.  Η αγάπη της για αυτές τις τέχνες, που είναι έκδηλη από τον τρόπο που μιλάει μέχρι τον τρόπο που κοιμάται, την οδήγησε στο να τις σπουδάσει, ώστε να προσδιορίσει ακριβώς τι είναι τέχνη, και να βρει τον τομέα της, με σκοπό να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις της, αφού πλέον η ενασχόληση με αυτές είχε μετατραπεί σε ανάγκη. Κατά το τελευταίο έτος των σπουδών της στην σχολή καλών τεχνών, αφού είχε πειραματιστεί με πολλά άλλα είδη,  ασχολήθηκε με μία κλίση που είχε προς το χειροποίητο κόσμημα. Σύντομα ανακάλυψε πως αυτήν την κλίση ήθελε να την αξιοποιήσει περαιτέρω καθώς το υλικό που την τράβηξε (πολυμερικός πηλός) της έδινε πληθώρα δυνατοτήτων. Και αυτό το πληθώρα θέλω να το πιστέψετε.

Όλες οι δημιουργίες της είναι αποκλειστικά χειροποίητες, και εκεί είναι που καταλαβαίνει ο καθένας μας, ότι γνωρίζουμε ένα ακόμα ελληνικό ταλέντο, απολαμβάνοντας κάθε  στιγμή, την διαδικασία μορφοποίησης μιας άμορφης μάζας σε κάτι αναγνωρίσιμο ή ακόμα και αφαιρετικό, σε κάτι όμως που αποκτά χαρακτήρα και προσωπικότητα. Πραγματικά είναι άξια θαυμασμού για όσα καταφέρνει, να δημιουργεί από το τίποτα, και το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα μαγευτικό.

Αυτό που επίσης απολαμβάνει, γενικότερα σε κάθε χειροποίητη καλλιτεχνική δημιουργία, είναι ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ του καλλιτέχνη και του καλλιτεχνικού αντικειμένου. Ένας δεσμός που μεταφέρει και συσσωρεύει σκέψεις και συναισθήματα στο δημιούργημα που γεννιέται. Γι' αυτό και το μότο της είναι πως το χειροποίητο έχει ψυχή. Να κάτι που δεν είχα ακούσει από κανέναν άλλον καλλιτέχνη, και είναι κάτι που το χαίρομαι. Ευτυχώς αναγνωρίζει ότι μπορείς να κάνεις πολλά, που μέσα τους εσύ κλείνεις κάτι, και ο αγοραστής κάθε φορά που θα το φοράει θα το νιώθει.

Το στοιχείο που την ενδιαφέρει ιδιαίτερα πάνω στα κοσμήματά της είναι η ρεαλιστική απεικόνιση αντικειμένων της καθημερινής μας ζωής σε μικρές διαστάσεις και με τρόπο που να μπορούν να φορεθούν. Α να κάτι που ξέχασα να σας πω. Πολλά άτομα πλέον κάνουν κάτι με τον πηλό, όμως η Βερίνια, τα κάνει τόσο καλά, και τόσο ρεαλιστικά που θέλεις να τα φας πιστέψτε με. Προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται στην παρούσα φάση με ιδιαίτερη έμφαση στα φαγητά και τα γλυκά, χωρίς όμως να αποκλείει τίποτα άλλο. Συμβουλή μου, αγοράστε τα άφοβα…. Δεν σας δίνουν κιλά, είναι λαχταριστά, απίθανες ιδέες και φοβερά χρώματα.

Όσον αφορά τα σχέδια για το μέλλον, θα ήθελε να συνεχίσει να ασχολείται με την τέχνη (είτε με την μορφή κοσμήματος, ζωγραφικής, χορού κτλ) που αγαπά, την εμπνέει, της δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσει. Αυτό το νιώθει κάθε φορά που κάποιος την στηρίζει με το να τιμάει τα σχέδια της. Εκείνο το χαμόγελο που σχηματίζεται πάνω της, εκείνο είναι που κλείνει στην επόμενη δημιουργία της.

Δημιουργίες της μπορείτε να δείτε από κοντά σε διάφορες εκθέσεις στις οποίες λαμβάνει μέρος, στην σελίδα της  στο facebook Veri Texnimata Art

 και στην ιστοσελίδα:

http://veritexnimata.wix.com

 

λοιπόν τι λέτε; Δοκιμάζουμε να στηρίξουμε κάτι διαφορετικό;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχεδιάζω πάνω στο χαρτί και σου μιλάει... εσύ τι θα του πεις;